מתכון לפרצ’לס ללא גלוטן מקמח מולינו כחול, יצא מושלם.
בייגל ללא גלוטן, פרעצל ללא גלוטן, חלה ללא גלוטן, אלה מתכונים מצוינים לשלב את הקטנטנים או את הגדולים שלנו בהכנתם, לתת להם ליצור להרגיש את הבצק בידיים, במקביל כמובן ללמד אותם איך להתמודד עם הצליאק. לחיות אתו, להבין שאנחנו צריכים לדעת לאפות!!!
המתכון מוצג כפרעצל ללא גלוטן, בייגל ללא גלוטן, חלה ללא גלוטן, אך ניתן לעשות לחמניות המבורגר ללא גלוטן, בייגלה ללא גלוטן, בייגלה ביתי ללא גלוטן.
מצורף סרטון וידיאו מתוך ערוץ ה – YOUTUBE של גלוצ’ן
פשוט להכין את הבסיס של הבצק ללא גלוטן, ולהתפרע בהתאם, אנה הצליאקית שלי, אוכלת “קציצות סרטן” של בוב ספוג, בעזרת המתכון הזה, תהיו יצירתיים עם הילדים שלכם, זו הדרך לגרום להם לרצות לאכול, וכן להכין לאכול יחד אתכם בעתיד הלא רחוק
בשביל זה גלוצ’ן נולד, לתת כלים כבר עכשיו, אם זה במשחק זיכרון, ומידע מעניין כמו באלפחורס ללא גלוטן, אשר מקור השם אלפחור הושאל בכלל מהמילה הערבית אַל-פָאחִ’ר, שפירושה “המשובח”.
מתכון בייגל ללא גלוטן, פרעצל ללא גלוטן
,ניתן להכין גם חלה, לחמניות, לחם
ללחמניות:
- 500 גרם קמח מולינו כחול. (להסבר בנוגע לקמח מולינו כחול הקליקו)
- 450 מ”ל מים.
- כף שמרים יבשים.
- רבע כוס שמן זית.
- רבע כוס סוכר חום.
- כפית גדושה של מלח.
לתמיסה:
- ליטר וחצי מים רותחים.
- 3 כפות אבקת סודה לשתייה.
- 3 כפות סילאן.
לפיזור:
- ביצה טרופה.
- שומשום.
- מלח גס.
- זעתר.
- פרג
- וכל מה שאתם אוהבים על הבייגל, פרעצל.
חשוב מאוד לבדוק מוצרים שאכן לא מכילים גלוטן, וכן אינם עלולים להכיל גלוטן.
אופן ההכנה של בייגל/פרעצל/חלה ללא גלוטן:
- תחילה שופכים לקערת המיקסר את הקמח, במתכון זה אני משתמשת בקמח מולינו הכחול, פשוט הוא נותן מענה מצוין בתוצאות האפייה, הרי הוא עשוי 51% עמילן חיטה, אך אינו מכיל גלוטן. יחד עם הקמח, שמרים והסוכר, ומערבבים קלות.
- מוסיפים שמן ומים, לשים את המיקסר במהירות בינונית, מוסיפים את המלח, ממשיכים ללוש במהירות בינונית עוד 4 דקות, מגבירים את מהירותו של המיקסר לעוד כ – 3 דקות.
- מוציאים את הבצק למשטח מקומח, וחותכים אותו לחתיכות שוות. כעת יוצרים נחש מכל חתיכה, מגלגלים לצורה של בייגל או לחמנייה.
מתפיחים כ – 45 דקות, מכסים בניילון נצמד. מומלץ לייצר אדי לחות בעת ההתפחה.
רצוי למלא כרבע מהקיבולת של קערה קטנה עם מים רותחים, בתבנית. רק להיזהר שלא יישפך ולכסותו.
- לוקחים סיר גדול, מרתיחים מים, מוסיפים אבקת סודה לשתייה וסילאן.
- אחרי ההתפחה, מבשלים את הבייגל בתמיסה, כחצי דקה מכל צד, מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- מברישים עם ביצה, מפזרים שומשום, מלח גס, זעתר, פרג וכל מה שאוהבים.
- אופים בתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות, כ – 25 דקות עד קבלת צבע זהוב.
בתאבון
חן חן גלוצ’ן
הרבה שואלים אותי לגביי קמח מולינו כחול, מה זה אומר בדיוק? קמח מולינו כחול הינו תערובת לאפייה, הבסיס של תערובת האפייה הזו, הוא על בסיס עמילן חיטה ללא גלוטן.
מה???
קמח מולינו כחול, יוצר בעזרת טכנולוגיה, הוצאת חלבון החיטה, גלוטן, וכך למרות היותו קמח על בסיס עמילן חיטה, אך הוא עמילן חיטה ללא גלוטן.
אנחנו חיים בתקופה מדהימה, ובעזרת הטכנולוגיה הזו, צליאקים ורגישים לגלוטן, יכולים לצרוך קמח ללא גלוטן, על בסיס עמילן חיטה, חשוב לציין שהוא אסור לאנשים הרגישים לעמילן חיטה.
קמח מולינו כחול, נוח מאוד לשימוש, הקמח מתאים מאוד לבצקים, חלות, (אפילו מבחינה הלכתית, ניתן לומר עליו את ברכת “המוציא”) מאפים ועוד.
החיסרון היחידי לדעתי של קמח מולינו כחול, מרוב שהוא דומה לקמח רגיל, והוא מכיל חיטה, הוא יחסית יותר משמין, אך בשביל זה תמיד צריך לזכור, מהי המטרה לשמה אנחנו מכינים את המתכון.
יש מתכון של לחם טחינה ללא גלוטן, שהוא הרבה פחות משמין
-
ערכות בישול ומשחק ללא גלוטן, פינת המבצעים
2 ערכות בישול ומשחק ללא גלוטן
2 ערכות בישול ומשחק ללא גלוטן
-
ספרוניי מתכונים ללא גלוטן, פינת המבצעים
מתכונים ללא גלוטן 2 ספרונים
מתכונים ללא גלוטן 2 ספרונים
-
מוצרי חובה לצליאקים
צליאק-קיט ערכה שתסביר עבורכם את הצליאק 3 גלויות
צליאק-קיט ערכה שתסביר עבורכם את הצליאק
כתיבת תגובה