חזרנו לעשות על האש בבית, שלחתי את החבר’ה להביא בשרים.
ואני עברתי להכנת פיתות ללא גלוטן
ואז החלטתי שקצת נמאס לי מפיתות ללא גלוטן
אז לאפות ללא גלוטן
בואו נעשה
לאפה ללא גלוטן במנגל גז
וגם חרגתי קצת ממנהגי
והפעם הלכתי על קמח מולינו כחול
קמח חיטה, לא כל יום, יום העצמאות.
קמח מולינו מכיל 51% עמילן חיטה, אך אינו מכיל גלוטן. הוא טעים מאד והבצק שלו קל להכנה.
למרות זאת אני נוטה להשתמש בקמח המקסים הזה לעיתים רחוקות בגלל אחוז עמילן החיטה הגבוה, מטעמי בריאות ותזונה נכונה..
הגעה למנגל עם ילד/ה צליאקים, לכבוד יום העצמאות או לקראת עונת ה”על האש” הישראלית.
איך עושים את זה????
הפיתות עם גלוטן, שהן חלק בלתי נפרד מ”על האש” פשוט מסכנות את הצליאקים, בכל פעם מחדש, וזה כמעט בלתי אפשרי לדאוג להפרדה מלאה, סביבה סטרילית, למרוח חומוס בלי לגעת בפיתה, כמעט חסר סיכוי…
הנה כמה טיפים בשבילכם, איך להתמודד עם על האש לצליאקים:
מומלץ להגיע מוקדם ככל הניתן.
הכי חשוב, להיות בקשר עם מארגן האירוע , לומר שאתם מגיעים, ומביאים קצת גיבוי אוכל ללא גלוטן מהבית.. זאת גם הזדמנות מצוינת לפתח שיח ולהסביר למארגנים/למארחים על הצליאק, מבלי לפגוע ברגשות של אף אחד.
רצוי לבקש או לוודא, שיש כפית/כף נפרדת לכל סלט/חומוס שיש על השולחן, להסביר מה זה אומר “זיהום משני”, אני בטוחה שמשפחות צליאקיות מבינות על מה אני מדברת.
לבקש שהלחמים יהיו מרוכזים במקום אחר.
אם מרגישים מספיק חופשי, וקרוב אפשר להגיע עם שלטים קטנים/ מדבקות עם הכיתוב “ללא גלוטן” או לחילופין “מכיל גלוטן”, נא לא לטבול פעמיים, או לא למגע גלוטן.
להצטייד בפיתות ללא גלוטן או לאפות ללא גלוטן, מבעוד מועד, או שאפשר גם להכין במקום!!!
בתנאי שהסביבה סטרילית עבורכם.
הטיפ החשוב ביותר! לדאוג לסביבה סטרילית, הרבה יותר קל עם צידנית קטנה
צידנית קטנה היא מוצר חובה לכל משפחה, על אחת כמה משפחה עם צליאק, הסלטים האהובים על הצליאקים, כמה בשרים סגורים, למבוגרים משקה ללא גלוטן.
לאפה ללא גלוטן במנגל גז על האש עם צליאק (מתכון קל וטעים מצורף סרטון מתוך ערוץ היוטיוב של גלוצ’ן)
לאפה ללא גלוטן המצרכים:
500 גרם קמח מולינו כחול
400 מ”ל מים חמימים
כף שמרים
2 כפות סוכר חום
כפית מלח
רבע כוס שמן זית
לאפה ללא גלוטן הוראות הכנה:
תחילה שופכים לקערת המיקסר את הקמח, במתכון זה אני משתמשת בקמח מולינו הכחול, יחד עם השמרים והסוכר, ומערבבים קלות.
מוסיפים שמן ומים, לשים את הבצק ללא גלוטן במיקסר במהירות בינונית, מוסיפים את המלח, ממשיכים ללוש במהירות בינונית עוד 4 דקות, מגבירים את מהירותו של המיקסר לעוד כ – 3 דקות.
מוציאים את הבצק למשטח מקומח, וחותכים אותו לחתיכות שוות.
חילקתי אותם ל 8 עיגולים שווים, עשיתי קצת כמו מופלטה ללא גלוטן, אבל לא עם כמות שמן, כזאת גדולה.
התפחתי אותם בשמן זית כשעה (מחולקים ל 8 עיגולים שווים)
בתוך קערת זכוכית (מכוסה בניילון נצמד).
עכשיו אנחנו נעשה אותם לאפות ללא גלוטן
בשביל לאפות ללא גלוטן, אני משתמשת בחבר החדש שלי (הגריל גז)
עם תבנית של תנור רגילה
אני שמה אותה הפוכה על הרשת
וסוגרת
כאשר 600 מעלות במנגל גז.
אוקי, אז יש לנו את התבנית שלנו בפנים
משמשת לנו כאבן שמוט
למי שיש אבן שמוט, עדיף להשתמש בה
את הבצק שהתפחתי, אני מרדדת
בין שני דפי אפייה
קצת שמן זית, על דף האפייה
וקצת שמן זית על התבנית
וסוגרים בחזרה
עכשיו, לוקחים עיגול אחד שתפח
מעבדים אותו קצת עם הידיים על השמן
מניחים מעליו נייר אפייה נוסף
ובעזרת מערוך, מרדדים לעלה הכי דק שאפשר
עכשיו פותחים את ה”להבות” (הגריל)
ועם נייר האפייה מניחים על התבנית
בזהירות רבה מורידים את נייר האפייה
וסוגרים
כעבור 3 דקות.
הופכים את הלאפה ללא גלוטן, וכעבור 5 דקות מוציאים מהגריל
יש לנו לאפה ללא גלוטן אחת מוכנה
חוזרים על הפעולה שוב ושוב, עם כל חלקי הבצק ללא גלוטן, מידי פעם לשמן שוב את הנייר אפייה ואת התבנית.
אני יותר ממבסוטה, זה פשוט לא יאמן!
שזוהי לאפה ללא גלוטן
תראו את האלסטיות
ועד כמה היא דקה
וכמה היא יפה
אפשר גם בתנור, לחמם מראש תנור לחום הכי גבוה ולאפות כ10 דק’, עד שמזהיב
ספר + 3 גלויות צליאק קיט במתנה
סיפורי ממלכת גלוטניה – קונכיית הקסם של הנסיכה אנה
מתוך הספר:
“המלך גאלו, המלכה טינה, הנסיכות אביגיל ואנה,
ואנשי ממלכת גלוטניה, היו ידועים ומוכרים לכל כאנשים…
סרטון להכנת לאפה ללא גלוטן מתוך ערוץ היוטיוב של גלוצ’ן
הי, אני חן חן, “האמא שמפתחת משחקים ומתכונים ללא גלוטן”.
אני נשואה באושר ללירן חן, אמא לאביגיל ואנה, אוטוטו בת 38 שנים.
אני הבעלים של גלוצ’ן – סגנון חיים ללא גלוטן – פיתוח ויצור מוצרי פנאי ומוצרי חובה לצליאקים.
הכול התחיל לפני 3 שנים כאשר אנה הייתה בת שנה וקצת גילינו את הצליאק, מסלול החיים השתנה מהקצה אל הקצה, ביום בהיר אחד מצאתי את עצמי מנסה להבין.
מהר מאד התפכחתי ואחרי ההתפכחות פשוט התאהבתי במטבח המאתגר הזה, מטבח ללא גלוטן.
ובניגוד לסטיגמות על “ללא גלוטן ”
הוא יכול להיות טעים מאד, בר ביצוע לכל רמת קושי, בריא יותר, אך בעיקר מציל חיים, ושומר על בריאותה של ביתי אנה.
אז הגיעה הקורונה! בסוף הסגר הראשון, אנה הצליאקית שלי הייתה בת 3.
גלוצ’ן – ערכות משחק בישול ללא גלוטן, נולד
בין הסגרים של הקורונה, קניתי את הספר המיתולוגי “מבשלים עם ילדים“, ישבתי עם אנה, הראיתי לה את המתכונים השונים, אז היא הצביעה על מתכונים, “אני רוצה כזה”, אוקיי….
מיד שמתי כובע שף, הכנתי אותו, היא אכלה אותו בתאווה רבה, סיימה את כל הצלחת, הבנתי שיש פה משהו מיוחד במינו.
אז אני חן חן
הבעלים והמפתחת של גלוצ’ן – סגנון חיים ללא גלוטן
ואני פה בשביל להישאר.
זכיתי ללמד, לשמח, להאכיל, ולעזור לאלפי ילדים צליאקים, הורים/סבות וסבתות לילדים צליאקים.
ואני מבטיחה שלעולם לא אפסיק.
אני גאה להציג בפניכם את המוצרים שפיתחתי עבורכם:
צליאק קיט – ערכת הסברה למסגרות חינוכיות להעלאת המודעות ולסימון אריזות מזון, שתשמור על ילדכם לאורך כל שעות היום.
גלוצ’ן המשחק – ערכות בישול ומשחק ללא גלוטן. משחק קופסה משולב עם חוברות מתכונים ללא גלוטן.
כתיבת תגובה