לחמניות באן ללא גלוטן המתכון מיומנה של אמא. לילדה צליאקית.
איך אני תמיד נופלת בפח..
באחד המרכולים שבו אני נוהגת לקנות, במקרר של הללא גלוטן, בתחתית יש אריזה של לחמניות באן קפואות, יפיפיות. באופן קבוע אני ניגשת למידע לאלרגנים שמופיע על גבי האריזה עם ברק בעיניים, ושוב מתאכזבת ממה שאני קוראת באותיות גדולות ושחורות “מכיל גלוטן חיטה“.
מחזירה את המארז למקומו ומלמלת לעצמי.. אז למה הם שמים את זה כאן?
ומבטיחה לעצמי שהיום אכין לחמניות באן ללא גלוטן.
או כמו שהצליאקית הפרטית שלי קוראת להן (בהשאלה מבוב ספוג המרובע) “לחמניית קציצת סרטן”, אז ויתרתי על קציצת הסרטן ובמקום מילאתי את הבאן במוקפץ עם נתחי פרגית וסלט פרשי ואם כבר אנחנו בדיינר של מר קראב אז הוספתי גם כנפיים בציפוי קריספי.
המשחק סביב האוכל, זו הדרך המון פעמים להגיע לקיבה של ילדינו, לשייך את הלחמניות לבוב ספוג, לתת להם להכין לעצמן את לחמניית ההמבורגר או לחמניות באן, אני משאירה לכם את הלינק למתכון של בייגל/פרעצל/חלה ללא גלוטן, פשוט תתפרעו ביצירתיות, כך ילדכם יבחרו בארוחות שאתם רוצים שהם יאכלו.
לחמניות באן ללא גלוטן המצרכים:
- 500 גרם קמח שר תערובת mix it
- 300 גרם חלב
- 150 גרם יוגורט.
- ביצה אחת.
- כף סוכר לבן.
- כפית מלח.
- כפית אבקת אפייה.
- כף שמרים יבשים
לחמניות באן ללא גלוטן, הוראות הכנה:
מערבבים את כל החומרים לפי הסדר, בקערת מיקסר עם וו גיטרה במהירות בינונית במשך כ – 6 דקות, עד שהבצק רך וגמיש,. מכסים ומתפיחים במשך 30 דקות.
לאחר ההתפחה הראשונית
קורצים מהבצק חתיכות בגודל כדור טניס, ומגלגלים לצורת לחמנייה עגולה עם שטח עליון חלק.
חותכים מרובעים מנייר אפייה, קצת גדולים יותר מגודל הבצק, ומשמנים את הריבועים בספריי שמן. מניחים כל כדור בצק, כשהחלק החלק (smooth) כלפי מעלה, מעל ריבוע נייר.
חשוב להקפיד להשאיר מרווח בין הלחמניות, כדי שיהיה להן מקום לתפוח. מניחים על השיש, מכסים ומתפיחים שוב במשך 30 דקות.
מרתיחים מים בסיר שמתאים לגודל סלסלת האידוי מבמבוק שיש לכם, או סיר הקוסקוס.
מניחים את סלסלת האידוי מעל הסיר.
מכסים ומאדים מעל הסיר במשך 15-17 דקות, או עד שרואים לחמניות באן רכות אבל יציבות. מקררים היטב לפני שחותכים וממלאים.
מומלץ למלא בבשר, נתחוני עוף עם ירקות מוקפצים, טופו ועוד.
בתאבון
-
ערכות בישול ומשחק ללא גלוטן, פינת המבצעים
2 ערכות בישול ומשחק ללא גלוטן
2 ערכות בישול ומשחק ללא גלוטן
-
ספרוניי מתכונים ללא גלוטן, פינת המבצעים
מתכונים ללא גלוטן 2 ספרונים
מתכונים ללא גלוטן 2 ספרונים
-
מוצרי חובה לצליאקים
צליאק-קיט ערכה שתסביר עבורכם את הצליאק 3 גלויות
צליאק-קיט ערכה שתסביר עבורכם את הצליאק
-
ספר ילדים חדש - סיפורי ממלכת גלוטניה, פינת המבצעים, מוצרי חובה לצליאקים
סיפורי ממלכת גלוטניה ספר+ 3 גלויות צליאק קיט במתנה
ספר + 3 גלויות צליאק קיט במתנה
סיפורי ממלכת גלוטניה – קונכיית הקסם של הנסיכה אנה
מתוך הספר:
“המלך גאלו, המלכה טינה, הנסיכות אביגיל ואנה,
ואנשי ממלכת גלוטניה, היו ידועים ומוכרים לכל כאנשים… -
מוצרי חובה לצליאקים, מדבקות לסימון ללא גלוטן למטבח מעורב
מדבקות סימון ללא גלוטן למטבח
מדבקות סימון ללא גלוטן למטבח מעורב
Comments (2)
האם חסר שמרים?
אם יש רק אבקת אפייה למה מתפיחים 30 דק’?
הי תמר
תודה על תשומת הלב, אכן היה חסר כף שמרים.
המתכון תוקן בהתאם