אוראו ללא גלוטן – בילוי מושלם וטעים עם הילדים
מצורף סרטון וידאו, בו אני מכינה את המתכון עוגיות אוראו ללא גלוטן עם אנה הצליאקית הפרטית שלי.
זה אולי קצת מלכלך, זה יכול לקחת קצת יותר זמן,
אבל זה בהחלט שווה את זה!!!!
באמונתי, הגישה למטבח הכרחית עבור כולם, צליאקים ולא צליאקים, זהו יצר הישרדותי, קדמוני להכין לעצמך אוכל.
לפתח גישה למטבח ניתן בכל גיל, אך ככל שנתחיל מוקדם יותר הרווח יהיה עצום.
המתכון פורסם כחלק מהכתבה של אתר YNET
חלק מהנחות הבסיס לפיתוח גישה נכונה למטבח:
-
אימון מביא לשלמות
: קראו את המתכון והיו מתוכננים, אל תתביישו לשאול אם משהו לא ברור לכם, אל תחששו ממתכונים ארוכים, תתנסו. אם לא הצלחתם אל תפסיקו לנסות. בסוף תצליחו, הסיקו מסקנות ונסו שוב עד שהתוצאה תהיה לרוחכם.
-
תחושת הצלחה:
תחושת הצלחת מתכון היא עצומה, היא מעלה את הביטחון העצמי, את תחושת המסוגלות האישית בכל גיל.
-
שליטה ובקרה
בכמות השומן, סוכר שנכנסים לנו לגוף.
-
למידה מתמדת
: עולם המטבח מכיל בתוכו את כל תחומי החיים. מתמטיקה, פיזיקה, כימייה, ביולוגיה, ספרות, היסטוריה, כלכלה, פסיכולוגיה ועוד.. גשו למטבח דרך המקצוע שאליו אתם מתחברים, לדוגמא: לאדם שמתחבר לכימיה הייתי ממליצה להתחיל או להתמקד בעולם האפייה שמתחבר בקווי דמיון לעולם הכימיה, ובכך לחבר גישה חיובית קיימת לגישה החיובית למטבח.
-
תכנון וארגון
: הבנת תהליכים ופיתוח חשיבה אסטרטגית, העבודה במטבח מחייבת אותנו לתכן מראש ולהקפיד על ניקיון וסדר בכל שלב של ההכנות, ברגע שהכלל הזה מתקיים, הדרך להצלחה במטבח קצרה וקלה יותר, זה נכון לגבי כל תחום בחיים. לפעמים זה מעייף, ומבאס יחד עם זאת זה תנאי הכרחי שעוזר להנאה במטבח, להיגיינה, להרגלי חיים נכונים ולבריאות.
-
למידת דחיית סיפוקים
: הבנת המושג הסבלונות משתלמת, דרך הכנת מתכונים מורכבים יותר.
-
גיבור על לרגע
: להכין אוכל זה סוג של קסם, מכמה מצרכים בודדים, בתנועות ערבוב, לישה או הקצפה נוצר מאכל טעים שאתם הכנתם. לדאוג וללמד לתזונה בריאה ונכונה לגוף שלנו ושל בני המשפחה היא למעשה להיות סוג של גיבור על שמעניק למשפחתו הזנה טובה וכוח.
-
פיתוח תעוזה:
חשיפה לטעמים חדשים, היתרון הגדול של משחק ובישול עם ילדים היא הנטייה הטבעית היא לטעום משהו שהם הכינו.
-
לבשל וליצור עם הילדים במטבח היא חוויה מעצימה ומהנה מאד
. כאשר משתמשים בהנחות הבסיס לפיתוח גישה נכונה למטבח ומקפידים על כללי זהירות למטבח עם ילדים. נוצר קסם משפחתי מרהיב.
אצלנו בבית, אנה הקטנה (4) משחקת גלוצ’ן ובוחרת ככה ארוחות שיכינו עבורה או שנכין יחד, אביגיל הגדולה(13) מצטרפת אליה מידי פעם (כשהיא לא בזום) והן משחקות ומכינות יחד את המתכון הבא, צוברות חוויות משפחתיות מעצימות וזיכרונות טובים לחיים.
גלוצ’ן מדבר את ההנחות הבסיסיות האלו דרך הקלפים והמתכונים שבאריזה, יוצק ומוסיף ידע ומתכונים מבוסיי הצלחה לתוך גישה חיובית למטבח
ויחד אתם יוצרים את הקסם המשפחתי האישי שלכם.
מתכון אוראו ללא גלוטן:
25-30 עוגיות בינונית/קטנות
דומות מאד בטעמן למקור
מתאים לכל רמת קושי, ילדים מתחת לגיל 10 בהשגחת מבוגר בלבד
מצרכים:
לעוגיות:
- 100 גרם חמאה חתוכה לקוביות
- חצי כוס סוכר לבן
- ביצה
- כוס קמח נטול גלוטן
- 3 כפות קקאו
- חצי כפית מלח
- חצי כפית סודה לשתייה
- חצי כפית אבקת אפייה
- שקית סוכר וניל
למילוי:
- 50 גרם חמאה רכה
- כוס ועוד כף אבקת סוכר
- כפית תמצית וניל
אוראו ללא גלוטן הוראות הכנה:
בקערת מיקסר עם וו גיטרה במהירות בינונית נערבב את החמאה, עם הסוכר, הקמח, הקקאו, מלח, סודה לשתייה, סוכר וניל ואבקת האפייה לתערובת פירורית מאד, נוסיף את הביצה. נערבב עד שהתערובת מתגבשת לבצק, זה קורה מהר מאד.
מעבירים למשטח עבודה מקומח, ומעבדים קלות עם הידיים.
עוטפים בניילון נצמד, ומעבירים למקפיא לחצי שעה.
מחממים תנור ל – 175 מעלות
לאחר ההקפאה מרדדים את הבצק על משטח מקומח, עם מערוך מקומח, לעובי של 2 ס”מ, קורצים לעיגולים.
מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה, ומסדרים את העוגיות ברווחים.
אופים במשך 9 דקות, העוגיות צריכות להיות רכות במרכז וקשות בשוליים.
מוציאים מהתנור ומצננים.
מילוי:
בקערת מיקסר עם וו גיטרה, נערבב במהירות בינונית חמאה, אבקת סוכר, תמצית וניל
עד שנותר קרם אחיד וקטיפתי.
מסדרים את העוגיות בזוגות, ובעזרת כפית מניחים את המילוי על כל אחת מהן
וסוגרים עם עוגייה נוספת.
מאפסנים בכלי אטום בקירור עד כחמישה ימים.
בתאבון
YNET – גלוצ’ן כתבה במדור האוכל עם המתכון אוראו ללא גלוטן
-
ערכות בישול ומשחק ללא גלוטן, פינת המבצעים
2 ערכות בישול ומשחק ללא גלוטן
2 ערכות בישול ומשחק ללא גלוטן
-
ספרוניי מתכונים ללא גלוטן, פינת המבצעים
מתכונים ללא גלוטן 2 ספרונים
מתכונים ללא גלוטן 2 ספרונים
-
מוצרי חובה לצליאקים
צליאק-קיט ערכה שתסביר עבורכם את הצליאק 3 גלויות
צליאק-קיט ערכה שתסביר עבורכם את הצליאק
כתיבת תגובה