אז נשאר לי הרבה בננות..
חבל לזרוק, ויש כבר סטוק במקפיא מהנגלה הקודמת.
אז איך לא?
עוגת בננות ללא גלוטן, עם טופי בננות וגנאש שוקולד מריר מעל
עוגת בננות טופי ללא גלוטן המצרכים:
לעוגה:
- 1 כוס קמח רב תכליתי נטול גלוטן(מיקס בי של שר או מולינו ירוק, מצוינים עבור המתכון של עוגת בננות ללא גלוטן)
- רבע כפית סודה לשתייה
- חצי כפית אבקת אפייה
- 4 בננות בשלות
- 2 ביצים
- חצי כוס סוכר חום או רבע כוס מייפל/אגבה
- חצי כוס שמן
תוספות רצויות: חצי כוס שוקולד צ’יפס ללא גלוטן, חופן אגוזים/שקדים קצוצים/רבע כפית קינמון.
לטופי בננות:
- כוס סוכר חום
- כוס חלב
- 2 בננות בשלות מעוכות.
לגנאש:
- כוס שמנת מתוקה (170 מ”ל )
- 50 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
עוגת טופי בננה ללא גלוטן הוראות הכנה:
קודם כל מכינים את העוגה:
מחממים תנור ל – 170 מעלות
בקערה בינונית, טורפים את הביצים עם הסוכר והשמן כדקה.
מועכים את הבננות היטב, ומוסיפים לתערובת הביצים.
טורפים היטב.
מוסיפים את החומרים היבשים (קמח, אבקת אפייה וסודה לשתייה ), מערבבים עד שהכול אחיד.
מוסיפים את השוקולד צ’יפס/אגוזים קצוצים, או כל תוספת אחרת שבחרתם.
מערבבים קלות עד שהם נטמעים בבלילה.
מעבירים את הבלילה לתבניות אינגליש קייק, או תבנית עגולה קוטר 20, ואופים כ – 35 דקות בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות, עד שהעוגה מזהיבה, וקיסם שננעץ במרכזה יוצא נקי.
בזמן שהעוגה בתנור מכינים את הטופי בננות:
מועכים את הבננות בצלחת ומניחים בצד.
ממיסים את הסוכר במחבת עמוקה וכבדה, על אש קטנה.
עד שהסוכר נמס לחלוטין.
בכלי נפרד מחממים את החלב עד הרתחה(שנייה לפני שרותח)
כאשר הסוכר נמס והופך לצבע ענברי, מסירים את המחבת מהאש ומוזגים את החלב בהדרגה ובזהירות כי זה מבעבע.
מחזירים שוב לאש קטנה.
מערבבים בעזרת כף עץ כל הזמן, עד שהכול מתאחד.
כאשר הקרמל אחיד מוסיפים את הבננות ומערבבים היטב כדקה.
מסירים מהגז ומעבירים לכלי זכוכית עד שמתקרר.
כאשר העוגה מוכנה נוציא מהתנור ונצנן כ – 20 דקות.
כעת יוצקים את הטופי (שגם התקרר בינתיים) בשכבה אחידה על העוגה, ומניחים בצד.
כעת מכינים את הגנאש:
מחממים את השמנת המתוקה במיקרו, פחות מדקה (לא להרתיח),
מוציאים מהמיקרו ומוסיפים את השוקולד.
ממתינים כדקה שהשוקולד יימס, מערבבים עד שנוצר גנאש שוקולדי, אחיד ומבריק.
יוצקים את הגנאש מעל שכבת הטופי בננות על העוגה ללא גלוטן שלנו, מכסים בניילון נצמד ומעבירים לקירור של מינימום שלוש שעות.
עדיף ללילה במקרר.
מגישים בטמפרטורת החדר.
מאפסנים בקירור עד 5 ימים.
בתאבון
חדש מגלוצ’ן ספר ילדים: סיפורי ממלכת גלוטניה – קונכיית הקסם של הנסיכה אנה
-
ערכות בישול ומשחק ללא גלוטן, פינת המבצעים
2 ערכות בישול ומשחק ללא גלוטן
2 ערכות בישול ומשחק ללא גלוטן
-
ספרוניי מתכונים ללא גלוטן, פינת המבצעים
מתכונים ללא גלוטן 2 ספרונים
מתכונים ללא גלוטן 2 ספרונים
-
מוצרי חובה לצליאקים
צליאק-קיט ערכה שתסביר עבורכם את הצליאק 3 גלויות
צליאק-קיט ערכה שתסביר עבורכם את הצליאק
הי, אני חן חן, “האמא שמפתחת משחקים ומתכונים ללא גלוטן”.
אני נשואה באושר ללירן חן, אמא לאביגיל ואנה, אוטוטו בת 38 שנים.
אני הבעלים של גלוצ’ן – סגנון חיים ללא גלוטן – פיתוח ויצור מוצרי פנאי ומוצרי חובה לצליאקים.
הכול התחיל לפני 3 שנים כאשר אנה הייתה בת שנה וקצת גילינו את הצליאק, מסלול החיים השתנה מהקצה אל הקצה, ביום בהיר אחד מצאתי את עצמי מנסה להבין.
מהר מאד התפכחתי ואחרי ההתפכחות פשוט התאהבתי במטבח המאתגר הזה, מטבח ללא גלוטן.
ובניגוד לסטיגמות על “ללא גלוטן ”
הוא יכול להיות טעים מאד, בר ביצוע לכל רמת קושי, בריא יותר, אך בעיקר מציל חיים, ושומר על בריאותה של ביתי אנה.
אז הגיעה הקורונה! בסוף הסגר הראשון, אנה הצליאקית שלי הייתה בת 3.
גלוצ’ן – ערכות משחק בישול ללא גלוטן, נולד
פתאום צריך להכין 3 ארוחות ביום, עם גלוטן וללא גלוטן, צריך להיות אמא, מורה, גננת, רעיה, מאז שאני זוכרת את עצמי תמיד עניין אותי עולם המטבח, הקסם שקורה ברגע שמערבבים חומרי גלם איכותיים, ללמד ולשמח אנשים דרך היצירתיות באוכל.
בין הסגרים של הקורונה, קניתי את הספר המיתולוגי “מבשלים עם ילדים“, ישבתי עם אנה, הראיתי לה את המתכונים השונים, אז היא הצביעה על מתכונים, “אני רוצה כזה”, אוקיי….
מיד שמתי כובע שף, הכנתי אותו, היא אכלה אותו בתאווה רבה, סיימה את כל הצלחת, הבנתי שיש פה משהו מיוחד במינו.
ביום אחר, שוב פתחנו את הספר, ראינו פסטה בולונז, אנה אמרה: “אני לא אוכלת פסטה כמו כולם בגן”, עניתי לה נכון, את אוכלת את פסטה ללא גלוטן שאמא מכינה לך, (הייתי מכינה לה, ומקפיאים בגן), שאלתי אותה איך היא מרגישה בנוגע לזה?
אני לא אספר לכם את כל מה שהיא אמרה, אך פתאום נגלה בפניי עולם שלם של רגשות כלפי האוכל, איך היא מרגישה עם הצליאק שלה, מה היא ממש רוצה לאכול, מתי היא הייתה עצובה בנוגע לאוכל עם גלוטן.
עם כובע הגננת, הדפסתי כרטיסיות של אוכל, ובעזרת משחק של בישול, בחרנו את הארוחות השונות, דיברנו על חומרי הגלם.
במהרה אביגיל, הגדולה מאנה ב – 10 שנים ולירן, בעלי, הצטרפו לחגיגה, הם שיחקו, בחרו את הארוחה, בהתחלה אני הכנתי אותו, מהר מאוד, גם הם רצו לבשל, או יותר נכון לשחק, משחק של בישול ללא גלוטן.
עם הזמן, אנה הצליאקית גדלה, כיום היא בת 4, מהר מאוד הבנתי, גם בעזרת אביגיל את החשיבות, של הכנסתן למטבח, ממש כמו הספר “מבשלים עם ילדים”, אך כאן נולד, משחקי בישול ואפייה עם ילדים ללא גלוטן, אפשר גם עם גלוטן…
משחק בישול הוא חוויה אחרת, בהתחלה ההתלהבות של בחירת האוכל דרך הקלפים, זה דבר מצוין, אך ילדים אוהבים לגעת באוכל שלהם, בעברי העברתי סדנאות בבתי ספר דרך חברת “אומני החשיבה”, ההבנה שילדינו הצליאקי צריך לקבל הרגלים של כניסה למטבח, כבר בגיל קטן, אז משחק בישול, הוא פתרון נהדר, במיוחד לילד צליאקי.
אז אני חן חן
הבעלים והמפתחת של גלוצ’ן – סגנון חיים ללא גלוטן
ואני פה בשביל להישאר.
זכיתי ללמד, לשמח, להאכיל, ולעזור לאלפי ילדים צליאקים, הורים/סבות וסבתות לילדים צליאקים.
ואני מבטיחה שלעולם לא אפסיק.
אני גאה להציג בפניכם את המוצרים שפיתחתי עבורכם:
צליאק קיט – ערכת הסברה למסגרות חינוכיות להעלאת המודעות ולסימון אריזות מזון, שתשמור על ילדכם לאורך כל שעות היום.
גלוצ’ן המשחק – ערכות בישול ומשחק ללא גלוטן. משחק קופסה משולב עם חוברות מתכונים ללא גלוטן.
סטיק קיט – מדבקות סימון למטבח מעורב
גלוצ’ן הדפסים לחולצות.
ספרוני מתכונים ללא גלוטן.
כתיבת תגובה