קובה ללא גלוטן מתכון ביתי, בשרי, שלב אחרי שלב.
במתכון השתמשתי בשלושה סוגי קמח ללא גלוטן שונים, קמח תירס, אני משתמשת בקמח של חברת ארפה, קמח חומוס וקמח טפיוקה.
ממליצה בחום להוסיף חצי כפית חווייג’ למרק.
לפעמים הקלפים של גלוצ’ן הם רק תירוץ, כדי לגרום לילדים שלנו לנסות מאכלים שונים ומגוונים.
אם בא לכם/ן מאכלים מגוונים ושונים, יש מתכון לקוסקוס ללא גלוטן
קובה ללא גלוטן המצרכים:
קובה ללא גלוטן המצרכים למרק:
- 500 גרם בשר מספר 8 חתוך לקוביות.
- 2 תפוחי אדמה.
- 1 גזר גדול.
- 1 קישוא.
- בצל שלם.
- ראש סלרי.
- צרור עשבי תיבול שאוהבים.
- מלח/פלפל.
- למי שאוהבת טעם קצת עמוק/מעושן, רצוי להוסיף 4 פלחים של עגבניות מיובשות.
- 3-4 ליטר מים.
- 2 כפות שמן זית.
קובה ללא גלוטן המצרכים למילוי:
- 250 גרם בשר טחון.
- 1 בצל קצוץ.
- 2 שיני שום גדולות.
- מלח/פלפל.
- צרור פטרוזיליה/כוסברה קצוצים.
- חצי כפית חווייג’ למרק מומלץ מאוד, אני אוהבת.
קובה ללא גלוטן המצרכים לציפוי:
- כוס וחצי קמח תירס, אני משתמשת בקמח של חברת ארפה.
- חצי כוס קמח חומוס.
- רבע כוס קמח טפיוקה.
- כוס וחצי מים פושרים/חמימים.
- כף שמן זית.
- מלח, פלפל
קובה ללא גלוטן אופן ההכנה:
קובה ללא גלוטן הכנת המרק:
- בסיר גדול ועמוק, מחממים כף שמן זית.
- מטגנים את הבשר כ – 2 דקות, מכל צדדיו עד להשחמה, מוציאים מהסיר לקערה, מניחים בצד ומכבים את האש.
- מקלפים את הגזר, תפוח האדמה, הבצל, ואת הקישוא.
- חותכים את תפוחי האדמה, גזר, קישוא לחתיכות גדולות ושוות.
- מדליקים את האש ומוסיפים לשמן בסיר (זה שטיגנו בו את הבשר) כף שמן זית נוספת.
- מחממים ומוסיפים לסיר את קוביות הירקות, לטיגון של כ – 5 דקות.
- מערבבים קלות מידי פעם, ומוציאים מהסיר לקערה.
- מחזירים את קוביות הבשר, מוסיפים לסיר בזהירות 3-4 ליטר מים חמים.
- מוסיפים את ראש הסלרי ואת הבצל השלם.
- מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר, ומבשלים כשעה וחצי.
הכנת הציפוי לקובה ללא גלוטן:
- מערבבים את כל החומרים יחד, ולשים לבצק אחיד ורך, לא נוזלי מידי ולא יבש. במידה ומרגיש יבש, יש להוסיף מים, אם נוזלי מדי להוסיף קמח חומוס.
- את קערת הציפוי נכסה היטב בניילון נצמד, ונעביר למקרר למנוחה.
הכנת מילוי לקובה:
- לשים היטב את כל חומרי המילוי בקערה, מכסים ומעבירים לקירור.
קובה ללא גלוטן השלב האחרון!
- לאחר שעה וחצי שהמרק התבשל.
- מרכיבים את הקובות ללא גלוטן שלנו.
- מניחים לצדנו קערת מים, להרטבת הידיים בכל עת.
- קורצים כדור פינג פונג מתערובת הציפוי, ומשטחים על כף היד.
- מניחים במרכז הציפוי כפית ממילוי הבשר.
- סוגרים את קצוות הציפוי סביב המילוי, ומגלגלים בעדינות לכדור חלק.
- מניחים על משטח/מגש משומן קלות.
- כך ממשיכים עד שנגמרת תערובת הציפוי.
- מוסיפים את הקובות בעדינות לסיר, חשוב מאוד לעשות את זה לאט ובעדינות.
- מטלטלים את הסיר בעדינות, מכסים ומבשלים עוד 30 דקות על אש קטנה.
בתאבון!!!
חדש מגלוצ’ן ספר ילדים: סיפורי ממלכת גלוטניה – קונכיית הקסם של הנסיכה אנה
סיפור קסום ומרתק לילדים ולהורים על התמודדות עם גילוי ושגרת צליאק, הצטרפו אליי ויחד נוציא לאור ספר מרגש, מעורר אמפתיה, מודעות וידע.
-
ערכות בישול ומשחק ללא גלוטן, פינת המבצעים
2 ערכות בישול ומשחק ללא גלוטן
2 ערכות בישול ומשחק ללא גלוטן
-
ספרוניי מתכונים ללא גלוטן, פינת המבצעים
מתכונים ללא גלוטן 2 ספרונים
מתכונים ללא גלוטן 2 ספרונים
-
מוצרי חובה לצליאקים
צליאק-קיט ערכה שתסביר עבורכם את הצליאק 3 גלויות
צליאק-קיט ערכה שתסביר עבורכם את הצליאק
כתיבת תגובה